T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Gülpınar Şehit Fatih Korçam İlkokulu

BAKANLIĞIMIZIN OKULLARDA UYUM HAFTASI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMESİ

 

            2023-2024 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 04-08 Eylül 2023 tarihleri arasında uyum eğitimlerinin gerçekleştirileceği belirtilerek, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme ve yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmalarının yapılması gerektiği ilgi yazıda belirtilmiştir.

     Okula uyum eğitimlerine yönelik hazırlanan Okul Öncesi Eğitim, İlkokul ve Ortaokul “Okula Uyum Rehber ve Sunuları” Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün https://tegm.meb.gov.tr internet adresinin "Yayınlarımız" başlığı altında yayımlanmıştır. Söz konusu belgelere "http://meb.ai/UEyVk6s" URL uzantısı ile de erişilebilmektedir.

    Bu kapsamda; “Okula Uyum Rehber ve Sunularının” öğretmenlere duyurulması, uyum haftasında yapılacak çalışmaların okulun rehber öğretmen/psikolojik danışmanları ile iş birliği içerisinde yürütülmesi, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğretmenleri tarafından ilk gün ailelere yönelik bilgilendirme sunumlarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

     Ayrıca, ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin eğitim ortamına uyumlarının sağlanması amacıyla eğitim ve öğretim yılının başladığı 11 Eylül 2023 tarihi itibarıyla gerekli rehberlik çalışmaları yürütülecektir.

Bu bağlamda,  öğrencilerimiz başta olmak üzere yönetici, öğretmen, veli ve diğer personelin yeni eğitim öğretim yılına hazır bir şekilde başlangıç yapabilmesinin bilgilerini ve gereğini rica ederim.

       

                             

 

OKUL ÖNCESİ ANASINIFI UYUM PROGRAMI İÇİN  :   TIKLAYINIZ

İLKOKUL UYUM PROGRAMI SUNUSU İÇİN:         :    TIKLAYINIZ

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.09.2023 - Güncelleme: 01.09.2023 17:44 - Görüntülenme: 212
Kaynak: MEB
  Beğen | 4  kişi beğendi