ANKARA / ALTINDAĞ - Gülpınar Şehit Fatih Korçam İlkokulu

MESLEK TANITIM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN TANITIMI

Okulumuzda meslek tanıtımı rehberlik etkinlikleri kapsamında ,Hemşirelik mesleğini tanıtmak için , Velimiz Zeynep DİKMEN davet edildi.

Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz

Hemşire Ne Demek?

Cerrahi hemşire nedir sorusu bu mesleği icra etmek isteyenler tarafından merak edilir. Hemşire, kronik ya da akut fiziksel ve zihinsel hastalıktan muzdarip hastalar için sağlık kuruluşlarında veya evde tıbbi bakım sağlar. Bu kişiler, tıbbi eğitim almış, hasta bakımında deneyim kazanmış ve hastaların sağlık ihtiyaçlarına yanıt verebilecek becerilere sahip olan kişilerdir. Hemşire çalışma alanları arasında hastane, özel klinik, okul, sağlık merkezleri, cezaevi gibi kurumlar yer alır. Hemşirelerin temel görevleri; hastaların tıbbi bakımını sağlamak, ilaçların verilmesi, tıbbi prosedürlerin uygulanması, yara bakımı, hasta eğitimi ve sağlık durumunun izlenmesi gibi işlemleri içerir. Vital bulguları izlerler, hasta tıbbi geçmişlerini kaydederler ve doktorlarla iş birliği yaparlar. Tüm bunların yanı sıra hastaları ve ailelerini sağlık hizmetlerine ilişkin bilgilendirir ve desteklerler.

Bu mesleği icra eden kişiler, hastaların konforunu ve güvenliğini sağlamak için 24 saat hizmet sunabilen sağlık çalışanlarıdır. Hastaların fiziksel, duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılarlar ve sağlık hizmeti sunan ekibin önemli bir parçasını oluştururlar. Hemşirelik, hastaların iyileşme süreçlerini destekleme ve sağlık sisteminin etkin işlemesine katkı sağlama açısından hayati bir rol oynar. Sen de kariyer.net üzerinden hemşire iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

Hemşire Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Bakımındaki hastaların tüm tıbbi ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olan hemşirelerin sorumlulukları şu başlıklar altında toplanabilir;

• Hasta bakım gereksinimlerini değerlendirmek ve planlamak,
  • Hastaları tetkikler için hazırlamak,
  • Operasyon öncesi ve sonrası hastaya bakım sağlamak,
  • İlaç ve serumları uygulamak,
  • Hastaların tıbbi öykülerini rapor etmek ve durumlarındaki değişiklikleri izlemek,
  • Hasta kan örneği alarak kayda geçirmek,
  • Hastanın; kan basıncı, şeker, ateş ölçümlerini yaparak raporlamak,
  • Araba kazası, yanık, kalp krizi ve felç gibi acil tıbbi durumlarda anında bakım sağlamak,
  • Hasta bakımının, fiziksel aktivite ve uygun beslenmeyi içeren her yönüne dikkat etmek,
  • Hastaya, arkadaşlarına ve ailesine psikolojik ve manevi destek vermek,
  • Yönetmeliklere uyarak güvenli ve temiz çalışma ortamını korumak,
  • Meslek profesyonelleriyle birlikte çalışmak.

Hemşire çalışma koşulları ve görev tanımları, temel olarak aynıdır. Hemşire çalışma saatleri; belirlenen görev ve sorumluluklara bağlı olarak değişim gösterebilir. Bu sorumluluklar, mesai saatlerinin yanı sıra gece ya da hafta sonu nöbetinde yerine getirilir. Hemşire maaşları da bu doğrultuda şekillenir.

25-03-202425-03-2024

Yayın: 25.03.2024 - Güncelleme: 25.03.2024 10:39 - Görüntülenme: 47